DESPRE RELIGIE

VIPERA NEAGRA 1A          DESPRE  IISUS  HRISTOS

M-am intrebat mereu de ce Iisus Hristos n-a facut minunea de a se salva pe sine insusi, atunci cand era rastignit pe cruce, in chinurile mortii; iar apoi sa se arate oamenilor in plina glorie. Ar fi fost un motiv suficient pentru a crestina intreaga umanitate. N-a facut-o insa pentru ca n-a putut, pentru ca nu era decat un simplu om, un muritor…

Cat despre asa-zisa inviere, ce motive as avea sa cred in ea ?  Sa cred in niste minciuni sfruntate debitate de o secta evreiasca ?

DESPRE  INGERUL  „COOL”  DE LA O TELEVIZIUNE CU CARACTER  RELIGIOS

In filmul „Lista lui Schindler” e o secventa memorabila cu trei copii din lagarul nazist de la Auschwitz, copii ce se ascund intr-o latrina, spre a scapa de incinerare. Un al patrulea copil vrea si el sa coboare in latrina, insa e gonit, spunandu-i-se ca nu mai este loc.

Ingerul cool n-a mai coborat la copii, s-a dus la o latrina tv…

DESPRE PAPA IOAN PAUL AL II-LEA

E de plans ardoarea cu care Papa Ioan Paul al II-lea milita pentru restrangerea libertatii in numele unei asa-zise  „moralitati”. Cu astfel de pretexte se instaleaza orice dictatura, pentru care libertatea nu e decat o forma de anarhie.

In ceea ce ma priveste, prefer o societate decadenta, dar libera, uneia, oricat de morala, dar cu libertatea restransa.

DESPRE  D-ZEU

D-zeu i-a judecat pe Adam si Eva pentru o fapta comisa in stare de iresponsabilitate  – nu mancasera inca din Pomul Cunoasterii, nu cunosteau binele si raul -, atunci cand erau responsabili – mancasera marul, cunosteau binele si raul.

Unii ar putea spune ca Adam si Eva au pacatuit neascultand de porunca lui D-zeu. Intrebarea mea este: cand nu cunosti binele si raul, e un lucru bun sau rau sa nu asculti porunca lui D-zeu ?

D-zeu nu doar ca a mintit, spunand ca Adam si Eva vor muri negresit daca vor manca din Pomul Cunoasterii, dar s-a doveditsi un foarte prost judecator. Ori poate ca cel iresponsabil era chiar D-zeu…

REPLICA  LA  REPLICA  UNUI  BIGOT

E dreptul dvs. sa credeti in ce doriti. Daca religia va face fericit, atunci fiti religios. In ceea ce ma priveste, m-am ghidat intotdeauna dupa povata  „Nu crede nimic, cerceteaza totul”.

In urma cercetarii Sfintelor Scripturi si a altori scrieri cu caracter religios am ajuns la concluzia ca acestea sunt absurde. Cum sa cred in ceva absurd ?

Pe de alta parte, nu-mi place deloc modul cum sunt tratati ateii de catre societatea noastra, una eminamente religioasa. A fi prigonit pentru convingeri este o forma de dictatura. Dictatura misticismului.

2 gânduri despre “DESPRE RELIGIE

 1. Aeleden

  – Misiunea lui Iisus nu era se salveze pe Sine, ci să salveze lumea. Apoi salvarea Lui de sine e un nonsens, din moment ce El este veşnic Viu.

  – Copiii din lagărul nazist, ascunşi în latrină nu au fost puşi acolo de Dumnezeu, ci tot de către evrei, care prin intermediul lui Hitler au dorit să cureţe neamul lor de degeneraţi, de oameni neperformanţi intelectual şi de progeniturile lor, de oameni imorali, consideraţi (în baza religiei lor) nedemni de poporul ales. Posibil că în Planul creaţiei Dumnezeu a lăsat loc şi liberului arbitru, care duce la absurdităţi când oamenii se abat de la legile divine.

  – O societate decadentă nu supravieţuieşte în timp şi duce la degenerarea speciei umane şi la involuţie spirituală. Tu zici că preferi o societate „decadentă, dar liberă”, adică transformarea lumii într-un iad, şi în final dispariţia ei, căci fără disciplină şi moralitate o societate se autodistruge. Vezi situaţia lumii de azi, când pe pământ are loc o extincţie fără precedent a multor specii de plante şi animale în numele unei democraţii aberante, care permite exploatarea fără limite a resurselor planetei.

  – „Nu crede nimic, cercetează totul” este un exemplu tipic de credinţă. Sloganul tău se bazează pe credinţa că cercetând totul vei ajunge la înţelegere, dar această afirmaţie nu este demonstrată. Adevărul ultim al lumii nu poate fi cercetat, pentru că omul nu poate controla purtători de informaţie infinit de subtili. Adevărul este doar revelat celui care crede şi porneşte cu mintea în căutarea lui. Iar acest act este o experienţă spirituală.

  – Cercetând şi hrănindu-te (exclusiv) cu poveştile ştiinţei îţi vei pierde viaţa şi în final vei constata că nu ştii nimic cu adevărat. Pentru că totul e doar proiecţia mentală a unei inteligenţe cosmice, la care nu poţi ajunge cu instrumentele ştiinţei, ci numai prin stările de conştiinţă modificată, obţinute prin antrenament asiduu (asceză, meditaţie, rugăciune, trezvie).

  Ai o părere greşită, promovată de politica educaţională globalitaristă, aceea că dictaturile sunt un lucru rău. Greşit. O dictatură raţională, având la vârf un geniu, face mai mult decât 100 de democraţii. Iar în ce priveşte libertatea, e doar o iluzie. Poţi fi sclav şi dacă ţi se creează impresia unei libertăţi, pentru că ţi se oferă libertăţi inutile şi se îngrădesc adevăratele libertăţi prin legi întocmite în aşa mod încât să nu observi cât de restrânsă îţi este libertatea.

  Numai bine!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s